Enquête intimidatie in het onderwijs

In Nederland bestaat een groot tekort aan bevoegde leraren voor alle onderwijssectoren. Niet alleen startende leraren maar ook leraren met een (zeer) lange onderwijscarrière houden het voor gezien. Uit verschillende bronnen blijkt dat de belangrijkste redenen om het onderwijs te verlaten de hoge werkdruk en ontevredenheid over het management zijn. Bij het Meldpunt Intimidatie van Beter Onderwijs Nederland komen regelmatig meldingen binnen van grensoverschrijdend gedrag door met name leidinggevenden. Het bestuur van Beter Onderwijs Nederland wil graag van de mensen die werkzaam zijn in het onderwijs weten wat hun ervaringen zijn met intimidatie in hun werkomgeving. U kunt tot en met 6 oktober de enquête invullen.

Klik hier op de link om de enquête in te vullen.

Ter informatie kunt u hier via de link ook het lezenswaardige artikel lezen over “waarom leraren in het onderwijs willen blijven of het willen verlaten”, in het blad Didactief.

De enquête is anoniem. Heeft u behoefte om met Beter Onderwijs Nederland verder over het onderwijs in gesprek te gaan of wilt u lid worden, neem dan contact met ons op, via email: info@beteronderwijsnederland.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter