Kaartjes

Het is bijna kerstvakantie.

Een welverdiende vakantie voor iedereen. Op de scholen is er samenzang en zijn er kerstvieringen om in de stemming te komen.

 

Ik doe een oproep: vrijwilligers gevraagd.

 

Wat moet je doen: tijdens de nieuwjaarsreceptie op je school kaartjes met gegevens van www.iemanddoetiets.nluitdelen.

 

Voor mijn gevoel is dat een uitgelezen moment om ervoor te gaan zorgen dat www.iemanddoetiets.nl meer naamsbekendheid gaat krijgen. Deel de kaartjes aan zoveel mogelijk collega’s uit. Als ze het niks vinden gooien ze het wel weg. Het hoeft niet met veel herrie gepaard te gaan, het mag zo luidkeels of stil als dat je zelf wilt.

Je mag ze ook neerleggen, zodat ze gepakt worden, maar dan is het risico erg groot dat ze “opgeruimd “ worden. En dat vind ik zonde. Al leg je ze op de wc’s, als ze maar bij de personen terecht komen waar ze voor bedoeld zijn: docenten VO.

 

Ik probeer de website op dat moment zo ingericht te hebben, dat het voor nieuwkomers overzichtelijker is. ( En voor de niet nieuwkomers uiteraard) Ik zal erop letten dat er op de eerste blik duidelijker wordt wat het doel is van Iemanddoetiets.nl. Op de kaartjes zal ik aan de ene kant de gegevens van de website en aan de andere kant heel kort een paar doelstellingen vermelden.

Deze oproep zal ik zonodig herhalen, want er zijn mensen nodig verspreid over het hele land.

Contact zoeken doe je via deniseleiden op hotmail of op BON. Je gegevens worden niet openbaar gemaakt, ook niet uitgewisseld. Ik maak nergens bekend wie kaartjes vraagt en uitdeelt.

Ik hoop op respons. Het gaat maar om 1 persoon per scholengemeenschap, dat is genoeg. Meld je alsjeblieft aan.

 

Ik voer weliswaar een rechtszaak gebaseerd op persoonlijke omstandigheden, het doel is de arbeidsomstandigheden van docenten eens door te lichten en te testen op wettelijkheid en wenselijkheid. Het is nadrukkelijk de bedoeling te weg voor te bereiden voor ieders arbeidsomstandigheden. Daarbij moeten niet alleen de schoolbesturen heropgevoed worden, maar ook en flink aantal collega’s. Het allerlaatste wat me opviel was, dat docenten niet verder kijken dan zichzelf.

Eerstegraders: er loopt een meerderheid tweede graders rond, die aan een andere groep lesgeeft dan jij. Dat kan inhouden, dat de werkzaamheden van dezelfde soort lijken, maar qua inhoud en hoeveelheid significant verschilt. Ook het soort begeleiding dat je de ene groep geeft, heeft een ander uitgangspunt dan die je een andere groep geeft.

Tweede graders: jullie domein ( niet zozeer onderbouw HAVO/VWO maar vooral VMBO in alle smaken) is onbekend bij veel van de eerstegraders.

Toch worden al deze mensen op 1 hoop gegooid qua arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Misschien is het inderdaad zo, dat de onderlinge verschillen te groot zijn en dat het samenvoegen voor bepaalde groepen veel meer nadelen heeft dan voor een andere groep.

Zo qua lesinhoud wordt opgemerkt dat “de slager zijn eigen vlees keurt”, zo gebeurt dat ook qua personeelsbeleid. Er is geen objectieve tank die haar licht laat schijnen.

 

Als ik alleen maar voor mezelf wilde zorgen, had ik de financiële eis ingediend en nooit iets van blogs etc geschreven. Dat had me veel tijd en moeite gescheeld. Maar iemand moet iets doen. Op dit moment ben ik dat. Ik mag soms balen van de ( financiële ) gevolgen, ik ben niet bang. Het ergste wat kan gebeuren is dat er helemaal geen respons komt. Het ergste financiële debacle dat kan plaatsvinden is dat ik er bij inschiet.

Ik vraag vanaf dit moment stelselmatig om een bijdrage. Op dit moment heb ik in totaal 500 euro van collega’s ontvangen. Ik wil elke gever hartelijk danken; daarmee was het aller-diepste ravijn enigszins gedempt. De bijdragen varieerden van 12 tot 120 euro, dat verraste me wel. Hoewel de financiële gaten nog lang niet gedempt zijn, laat ik kaartjes drukken. Sommige tijdstippen zijn zo mooi, dat je ze niet zonder actie voorbij moet laten gaan.

NEEM CONTACT OP ALS JE KAARTJES UIT WILT DELEN TIJDENS JE NIEUWJAARSRECEPTIE OF VERGADERING !

 

1 Reactie

  1. De onterende manier waarop

    De onterende manier waarop schoolbesturen en andere machthebbers in onderwijsland met docenten omgaan, waarvan de overbelasting een onderdeel is gaat ook de ouders aan. Zij moeten zich er tegenwoordig in schikken dat hun kinderen niet, zoals zijzelf, onderwezen worden door zelfbewuste mensen die trots zijn op hun kennis en dat ook uitdragen en die menen op grond van hun kunnen zelf de orde in hun eigen klas bepalen en in hoge mate zelf leerlingen te mogen beoordelen en daarin ook vertrouwd worden maar door assisteerders die aan strenge regels en protocollen gebonden zijn en nauwelijks meer beslissingsbevoegdheid hebbem en ook niet meer zo goed kunnen uitleggen omdat ze zelf van hun leervak minder weten dan de docenten van vroeger. Ouders moeten er voor kunnen kiezen dat hun kinderen leren van docenten van het vroegere, nu uitgestoten, type. Om die reden zouden ook ouders jou moeten steunen.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Reacties zijn gesloten.