Honderden ontslagen ROC Zadkine (2)

Momenteel is het bestuur van Zadkine in onderhandeling met o.a. de vakbonden over het sociaal plan wat opgesteld wordt. 270 banen zullen er waarschijnlijk verloren gaan binnen de organisatie Zadkine. Momenteel zijn er 300 collega’s met tijdelijke contracten in dienst bij ROC Zadkine te Rotterdam. Over een tijdje dus nog 30.

De vakbonden praten en de ondernemingsraad zal waarschijnlijk ook wel zijn zegje doen. Alleen ik geloof niet in die ondernemingsraden en vakbonden. Die hebben hun tijd gehad. En al helemaal in Rotterdam. Ik krijg steeds meer het idee dat het van ons zelf uit moet komen. Op de werkvloer en vooral ook het gesprek aangaan met de werkgever om zo de belangen van de werkvloer, leerlingen, ouders en andere belanghebbende veilig te stellen en uit te bouwen.

Nu heb ik meer het idee dat we in een raar soort van circus leven. Oh, weer een ontslagronde. Stiekem hopen dat ik het niet ben, ondertussen meeleven met eventueel vertrekkende collega’s, maar in mijn achterhoofd zeurt het dat dit waarschijnlijk niet de laatste ontslagronde zal zijn. Misschien zit ik er de volgende keer toch wel bij. Nee, dat kan niet. De organisatie is namelijk te grillig en politiek Den Haag gelooft nog heilig in de vrije marktwerking.