3 Reacties

  1. Ander opinie artikel
    In diezelfde volkskrant een opinieartikel van Mirjam Hommes waarin zo ongeveer alle Het Nieuwe Leren onzin weer voorbijkomt. We zijn nog niet van de HNL gelovigen af.

  2. Reactie
    Een reactie op het artikel op de website van de Volkskrant die ik de BONsite bezoeker niet wil onthouden:

    hminkema


    Ook ik werkte voor Amarantis. Op mijn 10e wist ik dat ik leraar werd. Studeerde cum laude af, promoveerde in de vakdidactiek, gaf 15 jaar veel, goed & met plezier les aan grootstedelijke hv-scholen, schreef een schoolboek, was sectievoorzitter, gaf nascholing, leidde leraren op, trok ’t taalbeleid. Zo hebben héél veel collega’s een verhaal over hun tomeloze inzet. Toen ik als 15 jaar ‘wachtende’ LB-er een onbevoegde, onervaren middenmanager moest inwerken die Amarantis in LD zette, haakte ik af.

  3. Zadkine, wat mooi van de Volkskrant
    Zoals mark zegt : wat een uitstekende opinie. Neemt niet weg dat het steekt dat er door bestuurders van het conglomeraat Zadkine mogelijk op illegale wijze met overheidsgeld is om gegaan.
    Het lijkt heel regulier, het financieel gedoe van het CvB van Zadkine (Henri van Vlodorp, voorzitter en briefschrijver) – dat kan overigens blijken uit inzage van de relevante financiele jaar-gegevens van het conglomeraat. Die inzage is tot dusver geweigerd.
    Zolang dat laatste (“regulier”) niet is gebleken, blijft er een onfris luchtje hangen rondom het vastgoed geschuifel ; extreem gezegd : is het mogelijk crimineel ? Immers, er is geld aangewend dat bij wet geoormerkt is voor onderwijs. De vraag is dan welk onderwijs : is dat het primair onderwijs-proces (klas, docenten) of zijn het noodzakelijke (hoeveel dan ?) of tierelantijnse franjes ? M.a.w. is de verdeling van het door de overheid verschafte geld in overeenstemming gebleven met wat normatief voor het primaire, resp. het secundaire onderwijs-proces moet gelden ?

    Overigens (ref : mark, hieronder, ander opinie-artikel) – ik zie niets verkeerds in wat Hommes beschrijft.
    Het hangt er maar vanaf : op welke leeftijd, in welke klas, welke leerstof.
    Mogelijk komt Hommes uit het HNL kamp (dan is het oppassen geblazen), maar uit het artikel blijkt dat niet.
    Wat mij betreft, ik ben gelijkelijk bang voor nieuwe HNL gelovigen en voor adepten die op alles het HNL etiket plakken. Net als voor orthodoxe HNL-anti-adepten.

    maarten.

Reacties zijn gesloten.