“Geef lapzwans ander diploma”

“Geef lapzwans ander diploma”: onder deze titel bepleit Michiel Hennink, student Politics and International Relations aan de University of Reading, de invoering van het engelse diplomasysteem in Nederland. Een interessante gedachte!

Citaat:
“Bijna de helft van de Nederlandse studenten voelt zich niet uitgedaagd om beter te presteren in het huidige hoger onderwijs (zie Inspiratiebundel ‘Excellentie in het hoger onderwijs’ )

Waarde van het diploma
Het Britse systeem beloont daarentegen elke toename in prestaties. Elke punt hoger betekent een toename van de waarde van het diploma. Een student die van een zes naar een zeven stijgt, ziet dat terug in een diploma met second class honours in plaats van third class honours. Dat betekent dat een werkgever onmiddelijk ziet dat deze student meer heeft gepresteerd dan het minimum, en dat de student tot bijvoorbeeld de 30 procent beste juristen behoort. De student verhoogt ook zijn kans op toelating tot universiteiten die een minimumprestatie in de bachelor eisen. Een dergelijke selectie voor masters komt ook de onderwijskwaliteit ten goede, omdat alleen gemotiveerde en capabele studenten worden toegelaten.”

1 Reactie

  1. Grappig
    In Engeland willen ze het ‘degree classification’ systeem nu juist afschaffen…..

    Minstens even belangrijk in Engeland is overigens dat de ene universiteit de andere niet is. Een second class honours degree van Cambridge is echt meer waard dan een second class honours degree van Poppleton. Al wil Poppleton mensen graag anders doen geloven….

Reacties zijn gesloten.