Een aardige gedachtengang van Wim Groot en Henriëtte Maassen van den Brink in FD SELECTIONS: onderwijs hoort in het zorgpakket.
Waarom? Omdat laagopgeleiden gemiddelde hogere zorgkosten hebben dan hoogopgeleiden. Het verschil is volgens hun berekening zo groot dat het vergoeden van onderwijs via het zorgpakket maatschappelijk gezien de voordeligste oplossing is.
Er is vast van alles op af te dingen, maar origineel is het zeker!
Ik begrijp niets van de argumentatie
Je moet me iets meer info geven om er chocola van te kunnen maken. Het artikel zelf zal vast argumenten geven waarop vast iets is af te dingen, maar waarom het gunstig zou zijn de zorgkosten te verhogen door ook onderwijs daarin mee te nemen kan ik niet inzien. Wordt er iets bedoeld als dat onderwijs er voor zal zorgen dat kinderen hoger opgeleid worden en daardoor minder “echte” zorgkosten veroorzaken? Onderwijs als ziektepreventie? Dan stel ik vook het te betalen uit politie en justitie (behalve onderwijs dat leidt tot witteboordencriminaliteit natuurlijk). Of uit het ontwikkelingssamenwerking budget (geven hoger opgeleiden meer aan ontwikkelingssamenwerking?)
Link toegevoegd
Ik had verzuimd de link naar FD Selections in te voegen, dit is nu hersteld. Het artikel is nu dus te lezen, waarmee de argumentatie wellicht duidelijker wordt.
Weer eens wat anders
Sinds de basisvorming zit zorg al in het onderwijspakket!