RDO-registratie goed voor onderwijs?

RDO staat voor register directeur onderwijs. Als een directeur geregistreerd wil worden moet hij voldoen aan eisen en vervolgens voldoen aan nascholing en persoonlijke ontwikkeling. Volgens de CAO vergoedt het bestuur de contributie.
Nu zijn er besturen die weigeren om hieraan mee te werken.

Heeft RDO meerwaarde? Of komt dit niet ten goede aan onderwijs? Als bijlage heb ik de NSA nieuwsbrief toegevoegd.

2 Reacties

  1. Zo gaat dat dus!
    Zo creëert zo’n organisatie als de Nederlandse Schoolleiders Academie (NSA) zijn eigen werkgelegenheid. Organiseer een diploma, start een register en pretendeer dat je zonder papiertje en je naam in een lijssie, geen schooldirecteur kunt zijn.
    Walgelijk!

    Een schooldirecteur moet aangesteld worden door het personeel en een bestuur in gezamenlijk overleg, nadat er een profiel is opgesteld. Het is van groot belang dat personeel vertrouwen stelt in de leiding.

    Juist door het directeurschap zo op te blazen biedt het ontsnappingsmogelijkheden aan mensen (mannen) die geen zin meer hebben om voor de klas te staan, of zij die dat eigenlijk niet kunnen. Omdat het zo moeilijk is om minder functionerende leerkrachten te ontslaan, is dit een geweldige oplossing voor de besturen én al helemaal voor de minder functionerende leerkracht/docent. Deze wordt immers beloond met meer status en een hoger salaris. Daar wil je wel zo’n compeletentiecursus voor volgen hoor. Zakken kan toch niet.

    • @ Hinke
      Het aanstellen van directeuren gaat zoals jij hebt beschreven en teams zijn niet geïnteresseerd in registraties. Veel besturen willen echter geschoolde mensen of mensen die zich laten scholen. Maar op aanname beleid speelt het naar mijn idee geen rol dat ik weet. Maar of het meerwaarde heeft om je te laten registreren en daarvoor jaarlijks te betalen? Heeft het meerwaarde om een bevoegdheid van docenten te laten registreren? En heb je daar wat aan in de praktijk?
      Ik ben hel benieuwd hoe daar over wordt gedacht.

Reacties zijn gesloten.