BON-lid docent van het jaar bij de Hogeschool van Amsterdam

De door studenten georganiseerde docent- van -het -jaarverkiezing bij de Hogeschool van Amsterdam is gewonnen door Klaas Kalkwiek. Klaas is lerarenopleider geschiedenis bij Domein Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam. Belangrijk voor BON is dat Klaas BON-lid en tevens lerarenopleider is.

Wij kennen Klaas als een erudiete en aimabele collega die hart heeft voor geschiedenis en voor de studenten. Uit het juryrapport: De jury prees hem om zijn vakinhoudelijke kwaliteit, zijn vakdidactische excellentie, de interactiviteit van zijn onderwijs en zijn betrokkenheid bij zijn studenten

In een kort gesprek met Klaas gaf hij aan blij en trots te zijn dat de prijs te hebben gewonnen met onderwijs dat aansluit bij de uitgangspunten van BON, waar vakinhoud bovenaan staat.

Wij feliciteren Klaas en de Hogeschool van Amsterdam met deze voortreffelijke keuze.

3 Reacties

  1. Klaas het éne oog?
    Natuurlijk wil ik niet graag afdoen aan de verkiezing van Klaas Kalkwiek. Een felicitatie is zeker op zijn plaats en een opsteker voor BON ook.

    Lastig is wel dat de Hogeschool van Amsterdam (zeker de Pabo) in vrijwel ieder onderzoek als slechtste uit de bus komt. Is hij de man met het ene oog die Koning is?

    • Twee ogen
      Klaas heeft gelukkig twee ogen. En inderdaad staan grote hogescholen en ook de HvA bij verschillende opleidingen als slecht te boek. Toch ken ik Klaas als een vakdocent die in alle vernieuwingen steeds de inhoud heeft laten prevaleren en wiens colleges door studenten zeer worden gewaardeerd.
      Wat ik opmerkelijk en ook positief vind is dat de tweedegraads lerarenopleiding waar Klaas werkt in het verleden onder de naam Efa een flinke voorloper is geweest in de vernieuwing en dat nu, een van de oude collega’s die altijd zijn eigen koers heeft gevaren, beloond wordt. Voor mij past het in meerdere signalen die ik krijg dat, óók bij de HvA, het besef doordringt dat vernieuwend onderwijs niet persé goed is. Al die signalen samen geven me hoop op verbetering.

  2. Gefeliciteerd
    met deze erkenning voor goed vakmatig onderwijs en voor het feit dat je de rug hebt rechtgehouden in de strijd tegen alle onderwijsvernieuwlingen.

Reacties zijn gesloten.