Beste minister van onderwijs

Leerlingen worden uitgenodigd om zelf films te maken over hoe zij het onderwijs zouden willen zien. “Dit is wat wij willen”. De films worden geplaatst op de website www.besteministervanonderwijs.nl/

“Tijd voor een landelijk initiatief waar de hoogste onderwijsbaas van Nederland niet omheen kan. Het heet: ‘besteministervanonderwijs.nl’. Wij, leerlingen van Nederland, gaan de nieuwe minister adviseren over hoe het onderwijs beter kan. Wij zijn duizenden adviseurs, helemaal gratis!

Daarom, leerlingen uit heel Nederland, begin er vandaag mee: maak een filmpje over hoe jullie onderwijs willen en zet dit op deze site! Heb het bijvoorbeeld over de manier van lesgeven, over de inrichting van klassen, het gebruiken van tijd, van internet of over de inzet van leerlingen en docenten, het maakt niet uit”

Het initiatief is ook te vinden op hyves/facebook/twitter/linkedin

3 Reacties

  1. Kleilaag
    De genoemde website is een initatief van 3 onderwijsadviesbureaus en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere de VO-raad en het ministerie van onderwijs (zie onderaan home).

  2. Kunnen leerlingen oordelen
    Kunnen leerlingen oordelen over de kwaliteit van het onderwijs?
    Wat is hun referentiekader?
    Een student weet in welke mate hij wel of niet goed genoeg door het v.o. is klaargestoomd voor een vervolgstudie.
    Iemand die wat ouder is kan, wanneer hij een goed geheugen heeft, de examens van nu vergelijken met die van vroeger.
    Waar kan een gewone leerling mee vergelijken?

  3. filmpje
    Het stikt intussen van de commentaren op het vernieuwde onderwijs, o.a. onder de diverse artikelen in diverse bladen over het onderwijs.
    Desondanks schijnen er nu filmpjes nodig te zijn voor het ministerie van onderwijs. Ik krijg sterk de indruk dat een paar ambtenaren zich zitten te vervelen en dan maar iets ‘nieuws’ hebben bedacht dat een soort schijn van inspraak moet geven en kennelijk in de verwachting dat er nu bijzonder verrassende en representatieve inzichten van leerlingen naar boven zullen boven. Humbug natuurlijk.
    Er zal niets nieuws worden gepresenteerd, en representatief zullen tientallen (?) filmpjes zeker niet zijn. Ik voorspel dat er niets uit zal komen wat een BON-leerkracht niet allang wist.
    Het valt allemaal onder het hoofdstukje ‘we laten zien dat we niet zitten te slapen op het ministerie’.
    Bovendien, als het ministerie de diversiteit in het onderwijs ( in de zin van de onderwijsvrijheid) echt belangrijk vindt, zijn diverse filmpjes alleen maar leuk als illustratie van de diversiteit. Meer is het dan niet.
    Wil het ministerie werkelijk beleid gaan bouwen, mede n.a.v. deze filmpjes, zullen we moeten vaststellen dat het ministerie selectief gaat winkelen.
    Nutteloos project dus.

Reacties zijn gesloten.