ROC’s geven onderwijsgeld aan profclubs

De Telegraaf *Sponsorgeld mbo’s naar profclubs*

“Mbo-scholen steken jaarlijks tienduizenden euro’s in het sponsoren van voetbalclubs of zijn lid van businessclubs. Het gaat om forse bedragen aan bijvoorbeeld NEC, Sparta, FC Groningen en Vitesse.
Zo geeft het ROC Nijmegen jaarlijks zeker 25.000 euro aan de voetbalclub NEC en ROC Zadkine in Rotterdam minimaal 15.000 euro aan Sparta. Het Drenthe College in Emmen heeft een stoeltje bij de Business Club Emmen dat rond de 3000 euro kost, evenals het ROC Zeeland, dat voor 2100 euro businessseathouder is van RBC Roosendaal. ”

2 Reacties

  1. Niet alleen ROC’s
    Ook een Hogeschool had (in ieder geval in het verleden) een paar stoeltjes in het businessvak van een voetbalclub.

    Overigens ben ik er dubbel in. ALS we vinden dat scholen inderdaad geleid moeten worden als grote bedrijven, dan is hier niets mis mee. Het geld is werkelijk niks vergeleken bij welke andere post op de begroting dan ook. Dus er is geen link met te weinig geld voor onderwijs, maar wel een halve ton voor voetbal. Dat zijn onvergelijkbare bedragen. Aangezien allerlei bedrijven op die manier geleid worden en deals worden gesloten onder het drinken van een glas bubbels in de skybox. Kennelijk werkt dat.

    Het “nieuws” dat dit gebeurt is dan ook geen werkelijk nieuws. Het is alleen een illustratie dat ROC’s geen scholen meer zijn. En DAT vind ik het werkelijke probleem, en DAAROM moeten de megabesturen worden ontmanteld en dan zijn dergelijke zaken ook meteen verdwenen. Hooguit zie je de directeur dan nog eens achter de tap in de kantine van de lokale amateurvereniging, terwijl hij regelt dat de velden zoals gebruikelijk weer gebruikt kunnen worden voor de jaarlijkse sportdag..

  2. dienen
    Welke “competenties van MBO” dienden de managers hiermee? 🙂 of kunnen we gewoon zeggen dat onderwijsgeld werd weggesmeten? het is gewoon roof van leerlingen en docenten!

Reacties zijn gesloten.