4 Reacties

  1. Wie volgt?
    Ook in het MBO-wereldje wordt er, voordat er bezuinigingen door het Ministerie ingevoerd worden, flink gesneden. Bij het ROC van Amsterdam moeten er velen uit, maar het aantal aanstaande werklozen daar wordt nog verre overtroffen door het ROC van Midden Nederland.
    Daar schijnt ook vele jaren met geld gesmeten te zijn (althans door de hogere regionen); de interimmanagers waren niet aan te slepen, steeds weer gehannes met gebouwen en verhuizingen enz. enz.
    Interessant detail: bij de plannen voor de ontslagen lijken de managers met rust te worden gelaten. Je kent dat wel: meer doen met minder geld. Wie kent het tegenwoordig niet. Die marketingafdelingen ronken ons tegemoet dat iedereen de uitdaging graag aan wil gaan, er valt nog veel te winnen qua efficiëntie, samen de schouders eronder…………

  2. docenten
    Er wordt niet bijgezegd, dat oudere docenten de tol moeten gaan betalen. Als dat niet vrijwillig gebeurt dan komt er een reorganisatie. Goed lopende instituten die enige jaren moesten “huwen” met minder lopende worden uitgezogen, omdat in de niet goed lopende geen oudere docenten rondlopen. Zeer succesvolle accreditaties doen er blijkbaar niet toe………..Instituten die al jaren de pijn moeten lijden zijn weer aan de beurt. De werkdruk ligt zo erg scheef en het werkklimaat wordt er niet beter op.

  3. Het wiel opnieuw uitgevonden
    Marcel Wintels van Fontys heeft een briljant plan bedacht om het geld goed te gaan besteden:
    “Goede opleidingsprogramma’s, hoge kwaliteit en inzet van docenten, intensief onderwijs met veel contacturen, een uitdagend studieklimaat en een duidelijke structuur en goede organisatie. De lat gaat omhoog, bij onszelf en de studenten.”
    Waren er nou jarenlange geldverspilling en een “Een te ver doorgevoerde onderwijsvernieuwing” (ook een citaat van Wintels) voor nodig om zoiets simpels te bedenken?

Reacties zijn gesloten.