Het Journal for Tourism and Peace Research, gezaghebbend?

Je vraagt je toch af waarom HBO lectoren geweerd worden uit gezaghebbende wetenschappelijke tijdschriften? Ik begrijp er niks van. Dat praktijkgericht onderzoek is toch van gierend hoog niveau en onmisbaar voor de innovatie in Nederland. Zijn ze soms minder? En zo ja, kunnen ze daar dan wat aan doen?

Lector Omar Moufakki heeft hier, pro actief en waarschijnlijk geïnspireerd vanuit zijn POP en PAP iets aan gedaan. Hij heeft zelf een gezaghebbend tijdschrift voor lectoren opgezet.

Uit scienceguide:
Lector start wetenschappelijk tijdschrift

30 september 2009 – Lectoren ontbreekt het veelal aan geschikte gezaghebbende platforms om te publiceren. Lector Omar Moufakkir (Stenden) heeft daarom voor zijn eigen vakgebied een nieuw tijdschrift opgezet: het Journal for Tourism and Peace Research.

Eindelijk gerechtigheid: een geïntegreerd vakgebied op niveau!
Het wachten is op “het Journal for Websurfing and Punniken”.

2 Reacties

  1. Stenden?
    Wat is in vredesnaam Stenden? Ik heb even gezocht, en vond meteen:
    ‘Stenden Hogeschool’; ‘kenmerkend aan Stenden is het internationale karakter’; ‘Stenden Joeneveursetie Hotel’; ‘het Centrum Voor Leiderschap van Stenden Joeneveursetie’;
    Nadat ik ook nog lees dat dit weer de zoveelste fusiehogeschool is vraag ik me af of ik nog meer wil weten. Nee, voorlopig maar even niet.

Reacties zijn gesloten.