vervolg rechtszaak

Even maar een update. Onderstaand schrijven (enigszins aangepast) stuurde ik van de week naar de lagere Rechtbank. De stukken die ik van de Centrale raad ontving stuurde ik uiteraard mee.

-In een brief d.d. 21 november 2008, beslist de (lagere=L) Rechtbank dat de ex-werkgevr de gemaakte proceskosten aan mij dient te vergoeden, wordt het ontslag d.d. 1 januari 2007 nietig verklaard en wordt mij gevraagd een nadere declaratie in te dienen.
-In een brief d.d. 9 december 2008, bericht de Centrale raad van Beroep(Utrecht) dat hoger beroep is aangetekend (naar ik aanneem door de ex-werkgever).
*diverse sites melden dat hoger beroep slechts mogelijk is als het vonnis € 1750 overschrijdt. Dat was tot dan niet het geval, en ik had immers mijn declaratie nog niet ingediend…….
-Ik stuur mijn declaratie d.d.15 december 2008 naar de L. Rechtbank.
-In een brief, d.d. 8 januari 2009, bericht de Centrale Raad dat de ex-werkgever uitstel heeft gevraagd m.b.t. indienen van beroepsgronden, wegens het “Kerstreces” en wel tot 28 januari 2009. De Centrale Raad meldt vervolgens dat de termijn hiervoor is verlengd t/m 11 februari…….
-In een brief d.d. 26 februari 2009 meldt de L. Rechtbank dat de ex-werkgever in een schrijven van 25 februari reageert op mijn declaratie van 15 december 2008.
-In een brief d.d. 27 februari 2009 meldt de L. rechtbank dat er beslist kan worden, zonder verdere zittingen, omdat er genoeg informatie is.

Het vond het vreemd, dat er nu door u (L. Rechtbank dus) beslist kon worden, omdat er immers hoger beroep was ingesteld. Daarom nam ik op 2 maart 2009 telefonisch contact op met de griffier/L. Rechtbank, die in het dossier niet kon vinden dat er hoger beroep was ingesteld. Ik werd verzocht telefonisch contact op te nemen met de Centrale Raad. Die griffier zei dat het vreemd was dat het bij de L. Rechtbank niet bekend was dat hoger beroep was ingesteld. Ik deelde hem mee hoe de zaken ervoor stonden, en hij bevestigde me dat hij alle informatie die ik hem gaf in het dossier zou vermelden.

-In een brief van 3 maart 2009 van de Centrale Raad aan mij, verzoekt de ex-werkgever opnieuw om uitstel van 4 weken, met als reden dat zij “nog wacht op nadere stukken van cliënt c.q. directeur van de school”. De Centrale Raad vermeldt dat de termijn is verlengd tot en met 11 maart, en dat nader uitstel niet meer zal worden verleend.
-In een brief van 6 maart 2009 van de Centrale Raad aan mij, meldt ex-werkgever dat: ” ….om haar moverende reden besloten heeft op het onderhavige hoger beroep niet door te zetten. Op grond daarvan trek ik het ingestelde hoger beroep bij uw Raad in”.

Ik heb de indruk dat ex-werkgever voortdurend heeft getracht de zaak te traineren. De reactie (25 februari 2009) van de ex-werkgever op mijn declaratie van 15 december 2008, is ook weer buiten de wettelijke termijnen beantwoord.

Ik verzoek de Rechtbank de ex-werkgever, naast mijn financiële schadeclaim, aandacht te besteden aan het zuiveren van mijn naam en als mijn aanbod aanvaard kan worden zoals genoemd in mijn brief bij de schadeclaim, naast een financiële vergoeding ook een ontslagakte te verlangen waarin ‘eervol ontslag’ wordt genoemd.