Scholen rotten blijkbaar weg volgens Trouw !!

Het urinezuur is in de vloer getrokken, de school stinkt, de lokalen zijn te krap, de kozijnen rot. Schoolleiders trekken aan de bel.

Heeft u ook zulke ervaringen met uw school ? Ik zie dan uw reactie tegemoet…………

Mijn oude schoolbestuur besteedde hun geld liever aan reizen voor het management naar Afrika (uiteraard niet met KRAS of Peter Langhout) en het ontslaan van goed functionerende leerkrachten, het is maar waar je je prioriteiten legt.

www.trouw.nl/onderwijs/article2046176.ece/Schoolgebouwen_niet_van_deze_tijd__.html

4 Reacties

  1. Schoolleiders trekken aan de bel…
    …maar voor het onderhoud van de binnenkant van het gebouw zijn die schoolleiders toch echt zelf verantwoordelijk. Daar krijgen ze ook geld voor, maar dat geld ging naar een bank op IJsland….

  2. Wat is de functie van de besturen?
    Waar zijn die besturen goed voor: ze hebben niets weten te verzinnen tegen het lerarentekort, ze zijn niet in staat de gebouwen te onderhouden?

    Een school, vrij eenvoudig, is een gebouw met een leraar er in: welkom leerlingen!

    En de schoolbesturen kunnen noch voor goede leraren noch voor goede gebouwen zorgen… Wat moet je verder nog verzinnen voordat ouders willen geloven dat besturen echt nergens goed voor zijn?

    • macht en zelfverrijking
      Schoolbesturen kunnnen uitstekend voor hun eigen leden en hun helpers in de lagere regionen van de schoolorganisatie zorgen. Ze zijn dus wel degelijk ergens goed voor (of moeten we zeggen ‘goed in”?) En ouders zijn te zeer op hun eigen kind gefixeerd om een opstand te organiseren.

      Bovendien zijn brede scholengemeenschappen uitstekend voor een “divide et impera’-poltiek, zowel t.o.v.de ouders als t.o.v. de leraren (o.a. eertsgraders t.o.v. tweedegraders)
      Seger Weehuizen

  3. Wegrotten?
    Ik vrees dat we dergelijke berichten nog veel in de media zullen zien. Er is sprake van dat door de economische crisis nieuwbouw en onderhoud van scholen en andere semi overheidsgebouwen naar voren gehaald wordt. Er is sprake van, maar het is nog niet zeker. Menig verantwoordelijke voor het onderhoud van gebouwen ziet hier een gouden kans om gratis en voor niks (de regering betaalt) het achterstallige onderhoud te laten plegen. Het geld dat bedoeld was voor het onderhoud heeft allang een andere bestemming gekregen. Een zelf opgezet onderzoekje moet dan aantonen dat het echt nodig is dat er geld komt. Het liefst met aardige details over naar urine stinkende vloeren, waar die arme kinderen in moeten leven.
    Ik wantrouw dit soort onderzoeken.
    Klaas Wilms

Reacties zijn gesloten.