Jeroen Dijsselbloem zegt in dagblad de Pers vandaag ondermeer:
De bolwerken van het basisonderwijs (PO-Raad), voortgezet onderwijs (VO-raad), middelbaar beroepsonderwijs (Mbo-raad), hogescholen (Hbo-raad) en universiteiten (VSNU) zijn een doorn in zijn oog. De vice-fractievoorzitter van de PvdA betitelt ze als ‘pseudo-ministeries’. ‘De onderwijsraden hebben heel veel macht, terwijl zij maar beperkt verantwoording af hoeven te leggen.’
Over de weigering van de politiek om de raden aan te pakken zegt hij het volgende:
Dat is jammer, want de machtige onderwijsraden hebben het parlement op afstand gezet. Maar als je daar wat aan probeert te doen, krijg je onmiddellijk een conflict met de Terpstra’s van deze wereld.’
Ook noemt hij expliciet dat de vernieuwingen die in MBO en HBO gewoon doorgaan terwijl in het rapport toch duidelijk was dat onderwijsvernieuwingen eerst uitgebreid onderzocht en getest moesten worden.
Het blijkt dat ons werk echt weerklank vindt. Gisteren de nieuwe rekenmethode voor het basisonderwijs en vandaag een heel duidelijk signaal van de politiek op een moment dat ik er niet meer op had durven hopen.
Hear, hear!
Hear, hear!
oostindisch doof
Onze oren vangen de weerklank wel op maar zo lang het parlement zijn controlerende functie niet serieus neemt en oostindisch doof blijft zullen de Terpstra’s e.d. hun handen tegen hun oren drukken.
Seger Weehuizen
Dijsselbloem
Dijsselbloem: ‘Ik stel vast dat we daar niet veel aandacht aan hebben besteed. Dat is jammer, want de machtige onderwijsraden hebben het parlement op afstand gezet.’
Tja: 1; 2; 3; 4 (“onderwijs”, boven niet); 5; 6; 7; 8; 9; 10; 11
Welke past hier het beste bij ?
En nog een *bijvangst*
*Proost*, Adios
Eindelijk
Eindelijk wordt de vinger op de zere plek gelegd. Zonder de huidige machtsstructuur was de laatste onderwijsvernieuwing niet mogelijk geweest. Doorbreekt de TK deze machtsstructuur dan kunnen we weer samen en democratisch gecontroleerd bouwen aan de kwaliteit van ons onderwijs.
Blij
Ook ik was heel blij met dit bericht. Zonder ‘ons’ BON zou dit inzicht, zo vermoed/vrees ik, nooit tot het parlement zijn doorgedrongen. Jezelf op de borst kloppen is wat aanmatigend, maar ik vind dat wij van BON gerust elkáár een borstklop mogen geven;-)