“Traditioneel onderwijs is terminaal”

op www.nestor.nl/?page=3&subpage=1 weet Evert Hatzmann (leverancier van e-learning materialen) te melden dat het traditionele onderwijs terminaal is.

Zijn artikel is ook verschenen in het blad OnderwijsInnovatie en de inhoud maakte Willem Landman van de HES Amsterdam zó boos dat hij een spitse reactie schreef.

Lees en geniet.

4 Reacties

  1. E-learning 2.0 is een geniaal idee.
    Je moet er natuurlijk wel mee om leren gaan. Als je bijvoorbeeld wil weten hoeveel 1+1 is, dan kun je daarover een stemming op Hyves organiseren, in plaats van het antwoord door een autoritaire leerkracht te laten indoctrineren. Als de meerderheid dan zegt dat het 3 moet zijn, dan is dat misschien niet helemaal waar, maar dan zal het toch ook niet precies 2 (het “autoritaire antwoord”) zijn, lijkt mij. De waarheid zal dan wel ergens in het midden liggen.

    Overigens, de verwijzing naar Landman%20BOOS.pdf levert “pagina niet gevonden” op.

    Groet,

    Paul.

    • Bijlage aangepast
      Nieuwe bijlage is geplaatst, nu zou deze wel leesbaar moeten zijn.

  2. Technisch georiënteerd?
    Die Landman is eigenlijk een hele lieve schat. Hij denkt dat de man die het e-produkt aan hem wil slijten (Let op het veelzeggende 2.0: dat is de pendant van Ariel met Cleansing Power, nu geheel vernieuwd!) een technisch georiënteerde persoon is. Laat me niet lachen! Nee, Landman, die vent stapt net zo makkelijk over op stofzuigers, spaarhypotheken of Pokémonkaartjes. En als jullie bij de HES niet snel zijn versie 2.0 kopen, dan heb je hem straks aan de telefoon met een nieuw mannentijdschrift. En dan vindt Landman het van een laag niveau om te opperen dat het artikeltje alleen maar geschreven is om die versie 2.0 aan de man te brengen? Maar dat is nu juist precies waar het om draait, Landman! Wanneer u met alle colporteurs aan de telefoon net zo lang in discussie gaat als met die Hatzman, dan houdt u geen tijd meer over.

  3. stoer van OI
    Ik vind het eigenlijk best stoer dat een blad dat ‘Onderwisinnovatie’ heet een tegengeluid laat horen. Ik dacht dat dit blad alleen loftrompetten stak over NHL-varianten, maar ze durven het blijkbaar toch aan om een ander aan het woord te laten. Hoor en wederhoor is in dat soort kringen niet vanzelfsprekend.

Reacties zijn gesloten.