Het onderwijs in Nederland “Het was iets, het is nu niets en het wordt nooit meer iets !!”

Moslimschool daagt wethouder voor de rechter

BRON: De Telegraaf 22 juli 2008

ROTTERDAM – Het bestuur van de islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam daagt wethouder Leonard Geluk (Onderwijs) voor de rechter. Dat heeft een gemeentewoordvoerder dinsdag gezegd.

Wethouder Geluk zegde eerder deze maand het vertrouwen in het bestuur van de vmbo-school op. Ook stuurde hij ouders een brief waarin hij hen adviseert hun kinderen naar een andere school te sturen. “Dat is het schoolbestuur kennelijk in het verkeerde keelgat geschoten”, aldus de zegsman. Het kort geding dient op 31 juli.

De school staat bij de onderwijsinspectie bekend als zeer zwak, het laagste kwaliteitsniveau in Nederland. Volgens de inspectie deugt de lesstof niet en zijn de toetsen slecht. Ook zouden subsidies onrechtmatig zijn besteed. Deze zijn inmiddels opgeschort. Het ministerie van Onderwijs is bezig om 1,2 miljoen euro terug te vorderen van de school.

Ibn Ghaldoun wilde dinsdag bij monde van de voorzitter niet reageren. In een eerdere verklaring stelde het bestuur dat de kwaliteit van het onderwijs in de afgelopen maanden sterk is verbeterd. “Op dit moment zijn er onder leiding van twee zeer ervaren interim-managers duidelijke verbeteringen in de school te constateren op basis van een verbeterplan dat door de inspectie is goedgekeurd”, zo stond in verklaring.

Geluk heeft als wethouder niet de mogelijkheid om de school te sluiten. Staatssecretaris Marja van Bijsterveld (Onderwijs) werkt aan een wet die het mogelijk maakt sneller in te grijpen op zwakke school.

Eind mei zette Geluk subsidie aan de school stop en vorderde de gemeente een huurschuld van 200.000 euro. De wethouder gaf het schoolbestuur van Ibn Ghaldoun vervolgens nog ‘een laatste kans’. De school, die vorig jaar het nieuws haalde toen bleek dat er 1,2 miljoen euro aan subsidie onrechtmatig was besteed aan onder meer aan reisjes naar Mekka, diende een verbeterplan in. Dat werd afgekeurd door het Rotterdamse college dat het vertrouwen in de school opgzegde. *

Volgens RTV Rijnmond vindt het bestuur zelf dat het genoeg heeft gedaan om het onderwijs te verbeteren en eist het daarom excuses van de wethouder en een rectificatie via het ANP. *

Zie ook:

www.telegraaf.nl/binnenland/3278743/_Moslimschool_miljoen_schuldig__.html?p=18,2

en zie:

www.elsevier.nl/web/nederland/moslimschoolwil1,2miljoennietterugbetalen.htm

Reeds in februari stonden deze artikelen in de media, nu bijna 8 maanden later is er nog geen cent terugbetaald , de rente is inmiddels al meer dan 40.000 Euro.

Ik kan helaas alleen maar constateren dat er anarchie is in het onderwijs, het ministerie kan niets doen evenals de inspectie, sommige schoolbesturen zijn totaal autonoom en vernielen het gehele onderwijs in Nederland.

Ik zou binnenkort nog een dossier van meer dan 100 pagina’s zenden aan de Onderwijs Inspectie over misstanden in het onderwijs, ik vraag mij nu af of dat wel zin heeft.

Het onderwijs in Nederland:

“Het was iets, het is nu niets en het wordt nooit meer iets”

Of ben ik te negatief ?

* = Bron Elsevier 22 juli 2008

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.