Onderwijsinspectie onderzoekt becijfering scholen

De onderwijsinspectie gaat nu inhoudelijk kijken naar de schoolexamens. Lees verder in de NRC.

Misschien ben ik wat al te cynisch, maar ik hou mijn hart vast. Straks krijgen de scholen met degelijke schoolexamens waarschijnlijk te horen dat die niet Het Nieuwe Leren genoeg zijn.

3 Reacties

  1. Ik begrijp
    het even niet.De tijd dat ik wiskunde gaf in het VBO was dit gewoon normaal. Elk jaar kreeg ik een briefje van de inspectie waarin stond aangegeven hoe ze aankeken tegen het verschil tussen SO en Examen. Ik heb 2 keer een reprimande gekregen omdat mijn cijfer iets meer dan 0,50 afweek van het examen, in positieve zin weliswaar. Mijn SO’s waren moeilijker dan het examen. Wie heeft de inspectie opdracht gegeven om hier niet meer naar te kijken?

    • Inhoudelijk
      De inspectie keek al naar de cijfers voor schoolexamens. Wat ze nu gaan doen is de opgaven en het werk van de leerlingen bij de school opvragen en de schoolexamens opnieuw nakijken.

      De ervaring leert dat de inspectie alle haar ter beschikking staande middelen inzet om scholen richting Het Nieuwe Leren te loodsen. Dus dat zullen ze met dit middel ook wel gaan doen denk ik cynisch.

      • Lijkt een
        beetje op het Belgische systeem waar een homologatiecommissie (zo heet die commssie geloof ik) achteraf en steekproefsgewijs het niveau en de kwaliteit van de examens controleert. In Belgie zijn er trouwens alleen schoolexamens en geen centrale examens. Het diploma dat uitgereikt wordt is dan ook gehomologeerd of goedgekeurd. Mooi hé.

Reacties zijn gesloten.