? Methode om de verhoren later terug te zien?

Toch maar even in dit forum. Een technische vraag.
Is er iemand die weet of de verhoren ergens later (terug) te zien zijn? Of is er een andere manier om de streaming video op te nemen op de computer?
A.s. maandag is en belangrijke dag: Simons, Wijnen en ene Verbrugge samen met Hanzen. En ik geef les op die momenten.

37 Reacties

  1. Manier om streaming op te nemen.
    Verbind de LineOutput laptop met de ENC ingang van een mp3 – spelertje (bijv Samsung YP-T7) en neem het geluid via LINE-REC op.

    2 uur gesprek kosten ongeveer 90MB.

    • Dank, dat bracht me op een simpeler idee
      Ik heb namelijk geen mp3 speler of andere analoge of digitale recorder. Maar ik heb wel een audio recorder programma op mn computer en die hoeft enkel op te nemen wat “je hoort” En geluid is eigenlijk ook wel genoeg. Goed idee: dank je!

  2. Site van POOV down
    Ik kan mn computer dus niet meer instellen op het opnemen van de verhoren. Nee.. ik ben geen complotdenker 😉
    Waarschijnlijk gaat de stream ook pas online als en wat te zien is. Soms kun je met een ouderwetse VHS meer dan met de modernste computers ;-((

    • geen paniek
      1945, je moet afstemmen op tweedekamer.nl
      en dan wachten tot in het venster Live debatten het POOV-debat wordt gemeld. Dan kun je beginnen met opnemen. Vorig week waren ze een keer een paar minuten te laat aan met het begin van de uitzending, zo belangrijk is het kennelijk niet.
      Willem Smit

    • geen panbiek 2
      Trouwens,
      wat is er eenvoudiger dan een line out van je laptop/pc naar je cassettedeck of andere recorder?
      Willem Smit

    • paniek 3
      Trouwens, het echte grote nieuws van vandaag is al bekend: de leraren ondernemen weer eens niks. Sulletjes.
      Willem Smit

  3. Mail de commissie en vraag de boel on-line te zetten
    Dag Gerard, ik heb vorige week een e-mailtje gestuurd aan de commissie (via hun website) met het verzoek de gesprekken integraal on-line te zetten. Als de publieke omroep vrijwel al hun hebben en houwen on-line zetten, dan kan onze Tweede Kamer deze belangwekkende gesprekken dat toch ook wel doen. Ik vind het prachtig en een mer-a-boire, maar vind er tijdens mijn werk natuurlijk lang niet altijd tijd voor. Later beluister ik bepaalde gesprekken graag nog eens. Uitgeschreven protocollen zijn minder boeiend.

    Ik heb nog geen antwoord van de commissie. Ik denk dat de kans dat het verzoek gehonoreerd wordt, toeneemt met het aantal verzoeken dat ze ontvangen. Dus ga je gang!

    E-mailadres: cie.poo@tweedekamer.nl

  4. Uitzending ook op de kabel
    De uitzendingen zijn ook te zien op de (digitale) kabel: politiek24. Je kunt dan gewoon opnemen met een dvd- of video-recorder.

    • Niet juist
      Ik heb verschillende keren gekeken en politiek24 zond telkens iets anders uit dan de POOV. Ook op de site van politiek24 kun je niet kiezen tussen verschillende uitzendingen of uit een archief.
      In ieder geval in mijn woonstede.

      • Klopt,…
        …maar nu (donderdag 29/11/07) wordt het wel uitgezonden, in mijn verzorgingsgebied (UPC). Prettig kijken!
        Ook via *http://www.nos.nl/politiek24/* in breedbeeld.
        Maar vanmiddag niet, weer Tweede Kamer. Vanmorgen Jimkes, Tichelaar en Offerein opgenomen. Zeer de moeite waard als je zelf ook actief bij de invoering van de 2e fase betrokken bent geweest.

          • Ik mis iemand
            In geen enkel verslag, of het nu van jou kwam of in de krant stond, vond ik ook maar een letter over de rol van Offerein. Dat interesseert me, want ik heb hem in die tijd vaker gesproken. Hij dook steeds samen op met Netelenbos. Hoe liepen de lijnen precies en welke manoevreerruimte had hij?

          • Ik mis hem ook
            Ik mis überhaupt veel verslaggeving van de POOV. Ik probeer het zelf bij te houden, maar dat lukt natuurlijk maar heel beperkt. Echt belachelijk dat dit niet gewoon in een archief opvraagbaar is.

            Kennelijk is het ook niet zo’n issue voor de kranten. Ik weet het, ik ben niet objectief, maar bezeten voor goed onderwijs. Maar de informatiestromen zijn erg beperkt in relatie met het belang van het onderwerp.

            Maar over Offerein: helaas. Ik was niet in de gelegenheid om te kijken en heb er ook nergens iets over gelezen.

  5. Politiek24.nl…
    … zendt herhalingen uit van de verhoren (ook op mijn digitale kabel), nu is Ad Verbrugge aan het woord.

  6. Graag POOV-commissie e-mailen met verzoek om on-line archief
    Ik stuurde vandaag een boos e-mailtje met de vraag waarom ik geen reactie kreeg op mijn verzoek. Ik kreeg onmiddellijk (ze zijn dus heus wel wakker daar) een reactie: mijn e-mail was ‘over het hoofd gezien’ (geloof je het zelf?). Mijn antwoord:

    “Geachte mevrouw Dujardin,

    Dank voor uw antwoord. Jammer dat mijn bericht aan uw aandacht is ontsnapt. Er zijn meer verzoeken aan uw adres gedaan, van dezelfde strekking. Ik hoop dat die berichten niet eveneens aan uw aandacht ontsnappen.

    Het spijt mij uit uw reactie te moeten opmaken, ook al staat het er niet met zoveel woorden, dat u ‘nee’ zegt. Eerst moet ik mij door een paar schijnbare ‘ja’s’ worstelen op vragen die ik niet stelde (:ja, er worden schriftelijke verslagen gemaakt; ja, die kan ik via de POOV-website bekijken: ja, ik kan op het kanaal Politiek24 het gesprek volgen). Ten slotte antwoordt u dat de gesprekken niet worden gearchieveerd. Uw reden daarvoor is mager: ‘de Tweede Kamer heeft die mogelijkheid niet.

    Niettemin worden de gesprekken momenteel via Politiek23 uitgezonden, dus ze bestaan wel degelijk in gearchiveerde vorm.

    Geachte mevrouw Dujardin, mijn eenvoudige reactie is: dan zorgt de Tweede Kamer maar dat die mogelijkheid er komt. U heeft een voldoende budget om die mogelijkheid te realiseren. Op de totale begroting van de commissie-Dijsselboem en de Tweede Kamer kost archivering van dit Parlementaire Onderzoek niets. De gehele Publieke Omroep zet een bijzonder groot deel van haar aanbod in archiefvorm on-line. U maakt mij niet wijs dat de Tweede Kamer, het hoogste bestuursorgaan van Nederland, ‘die mogelijkheid niet heeft’ of niet kan realiseren.

    Ik verzoek u dan ook dringend om deze kwestie voor te leggen aan POOV-voorzitter Jeroen Dijsselbloem, en te zorgen voor de mogelijkheid om de streaming-video van de gesprekken zo spoedig mogelijk on-line te zetten, in een eenvodig, toegankelijk archief..

    Met vriendelijke groet,
    Michel Couzijn”

    • Roep Kamerleden en -voorzitter op om POOV online te zetten
      ik heb zojuist Jasper van Dijk (Kamerlid SP) even gemaild met de vraag of hij er achteraan kon gaan.

      ===
      Bij BON hebben we het probleem dat we de verhoren van de Commissie Parlementair Onderzoek Onderwijsvernieuwingen wel live via tweedekamer.nl kunnen volgen, en soms via politiek24.nl kunnen bekijken, maar niet op andere momenten waarop ons dat schikt. Daarom missen we veel. Mevrouw Dujardin meldde ons dat het niet mogelijk is om de betreffende verhoren via tweedekamer.nl opvraagbaar te maken.

      Kun je ervoor zorgen dat deze en eventueel andere verhoren voortaan wél opvraagbaar worden? Het zal wel wat tijd, geld en organisatie kosten, maar technisch moet het geen probleem zijn.
      ===

      Ik zou zeggen: kiezen jullie een ander Kamerlid (al dan niet van de commissie) uit de lijst
      www.beteronderwijsnederland.nl/?q=node/2481
      en mailen jullie die? Kopieer eventueel mijn tekst
      (en verander
      “BON” in “de vereniging Beter Onderwijs Nederland”
      “kun je” in “kunt u”).

      Stuur ook de voorzitter van de Tweede Kamer een bericht:

      Mevrouw Gerdi Verbeet, via voorzitter@tweedekamer.nl

      • Ik heb Tofik Dibi een
        Ik heb Tofik Dibi een vergelijkbaar verzoek gedaan.

        Wie volgt?

        Wie ‘doet’ Jeroen Dijsselbloem? Mag best meer dan één zijn, natuurlijk.

        En voorzitter Verbeet lijkt me ook een juist aanspreekpunt. Het gaat immers om ‘haar’ kamer.

  7. Directeur Informatiseringsbeleid Tweede Kamer reageert
    ===
    “Inderdaad is het zo dat de Tweede Kamer niet beschikt over een met ‘www.uitzendinggemist.nl’ vergelijkbare infrastructuur. Uiteraard is de techniek daarvoor beschikbaar, echter de kosten en de organisatorische elementen zijn substantieel.

    Ik sluit niet uit dat op termijn deze faciliteit beschikbaar komt, voor de korte termijn zijn er geen concrete plannen daarvoor. Overigens heb ik begrepen dat er diverse softwarematige oplossingen bestaan die het mogelijk maken om Windows Media gebaseerde streaming videobeelden als het ware op te nemen zodat u ze later kunt terugkijken.

    Vriendelijke groet,

    Dr. P.J. Branger

    Directeur Informatiseringsbeleid

    Tweede Kamer der Staten-Generaal”
    ===

    Ja, dat je het kunt opnemen met software, dat weet ik wel, maar ik voel er niet zoveel voor om mijn PC te laten draaien als ik weg van huis ben, bovendien heb ik niet zo heel veel ruimte meer op m’n harde schijf.

    Als zij het nou zélf even opnemen met die software, en de boel op YouTube gooien; volgens mij kun je daar betaalbaar ruimte huren die langer duurt dan tien minuten.

    Maar morgen ga ik er dan toch echt voor zitten:
    * 10.05 – 11.55 uur: Dhr. Wallage
    * 12.05 – 12.55 uur: Dhr. Ritzen
    * 14.05 – 15.55 uur: Mw. Netelenbos

    Zou mevrouw Netelenbos de slaap kunnen vatten vannacht?

    • Videostreams staan klaar om bekeken of gedownload te worden!
      Suske en Wiske en de Onthutsende Onzin. Als de hoorzittingen worden utigezonden via Politiek24.nl, staan ze dus ergens klaar op een server. Het enige waar de Directeur Informatiseringsbeleid voor moet zorgen is een saaie webpagina met hyperlinks naar de reeds gerreedstaande videostreams. Niks ‘substantiële kosten en organisatorische elementen’.

      Kun je het e-mailadres van deze meneer/mevrouw Branger vermelden?

      • Intern
        Doe dat verzenden van het email adres even per interne mail. Email adressen van anderen op internet gooien is een slechte gewoonte.

        • Verschil in privacy particulieren en publieke dienstverleners?
          Dat ben ik in het algemeen met je eens als het om privépersonen gaat, maar ik maak een uitzondering voor e-mailadressen van publieke dienstverleners in hun functie (zoals deze Directeur Informatisering van de Tweede Kamer). Hun bereikbaarheidsgegevens horen publiek te zijn. Waarom zetten we hier op de BON-website anders de e-mailadressen van alle 150 volksvertegenwoordigers on-line?

          • Publieke dienstverleners
            Ik ben het met je eens dat de dienst informatisering van de tweede kamer per email bereikbaar moet zijn en dat dit adres openbaar moet zijn. Ik ben het niet met je eens dat het emailadres van de directeur van die dienst noodzakelijkerwijs openbaar moet zijn.

            Vergelijk het met opbellen: om met de directeur te kunnen spreken zullen de meeste mensen via zijn secretaresse moeten. Daar is vind ik niks mis mee.

            Ik neem aan dat de e-mailadressen van de tweede kamerleden die op de BON site staan afkomstig zijn van de site van de tweede kamer en dus al openbaar waren. De post op deze emailadressen zal zeer waarschijnlijk (eerst) door een medewerker gelezen worden en niet door het kamerlid zelf. De directeur zal waarschijnlijk wel zijn eigen email door moeten worstelen.

          • publieke adressen
            Om even de overeenstemming tussen couzijn en mark79 expliciet te maken: gepubliceerde adressen van publieke figuren en diensten willen we graag herhalen, niet gepubliceerde niet.

  8. Wallage nu op de kabeltelevisie
    Wallage is nu te zien op de kabeltelevisie (UPC), programma: politiek24. Gewoon op te nemen via harddisk of videorecorder.

Reacties zijn gesloten.