‘Studenten smeken om beter onderwijs’ en ‘Klokkenluider schuwt strijdperk niet’

Lees het artikel van zaterdag 31-3’07 in de Stentor. Zie bijlage.

5 Reacties

  1. Er wordt met de klok geluid:
    Na vier jaar competenties begint eindelijk het echte werk

  2. Artikelen Hogeschoolkrant
    Die artikelen over HNL en CGO die in de hogschoolkrant zijn verschenen, kun je die ook te pakken krijgen (of linken) BT? Lijken interessant.

  3. Tweehonderd keer lof!
    Als de jongerenafdeling er is, kunnen ze ook niet meer zeggen dat de vereniging uit oude zakken bestaat 😉

    Is het echt waar, overigens? Bestaat er onder studenten echt veel belangstelling voor BON?

    • HSK
      Simon: Probleem op dit moment is de organisatie. Frank Zoontjes en ik zijn hiermee bezig. Helaas horen we nogal vaak kreten als ‘heel goed’ en ‘ga zo door’ met als gevolg ‘ik heb helaas geen tijd’. We zoeken nog zeker een persoon of twee/drie die de kar ook echt mee willen trekken.
      Mark79: HSK is nogal lastig, alleen toegankelijk voor Windesheimstudenten. Mogelijk kun je even mailen naar de HSK-redactie. [HSK@windesheim.nl]

      Historia vitae magistra

    • Studenten
      Ik heb nog wel eens contact met oud-eindexamenleeringen (HAVO, VWO) via MSN/Hyves/mail (is al die nieuwlichterij tenminste nog ergens goed voor 😉 ). Over het algemeen wordt CGL in het HBO *gewoon kut* gevonden (vergeef me de uitdrukking). De studenten hebben het idee een kennisachterstand op te lopen, competenties te moeten verzinnen om stages succesvol af te kunnen ronden (waar zij juist met een kennisachterstand worden geconfronteerd) etc. etc. De geluiden die hier te horen zijn, leven ook onder hen. Elk schooljaar is er wel een malloot (of zelfs meerdere) die naar een lerarenopleiding wil en meestal hoor ik later dat de liefde voor ’t vak in het HBO de dood in de pot vindt. Alleen bij stages leven ze op: weg onder ’t juk van het hbo, eindelijk echt wat doen maar zich terdege realiserend wat voor achterstand ze eigenlijk hebben.

Reacties zijn gesloten.