Volgens de NRC is besloten dat PABO leerlingen in het eerste jaar vijf uur per week taal en vijf uur per week rekenen moeten krijgen. Net als op de basisschool….
Er wordt vermeld in het artikel dat er stemmen opgaan om de PABO te verlengen, want 4 jaar zou niet genoeg zijn. Hier in Engeland kun je na een 1 jarige cursus onderwijzer worden (als je al een academische graad hebt)…..
De NRC heeft nu ook een 4 vragen artikel hierover en een discussie op het onderwijsblog
Trouw heeft het bericht in iets andere vorm ook.
Ik hoop
dat dit het begin van het einde is van het vermaledijde competentie gericht opleiden.
Basiskennis of kennisbasis….?
Let U even op: alleen maar meisjes op de foto….
……q.e.d. Paboschool=meisjesschool.
Pabo-studenten krijgen met ingang van volgend collegejaar aanmerkelijk meer les in taal en rekenen. Het aantal uren les in de kernvakken taal en wiskunde-rekenen gaat naar vijf per week per vak in het eerste jaar. Nu is dat aantal op sommige pabo’s minder dan één uur per week.
De nieuwe eisen staan in de zogeheten ‘Kennisbasis’ die vandaag is gepresenteerd door de HBO-raad.
Let U nog een keer op: Geen basiskennis, maar kennisbasis.
Is dat niet origineel? Of is het gewoon slecht Nederlands?
Basiskennisbasis
Als het goed is, is de kennisbasis de omschrijving van de basiskennis.
eureka
Hierbij feliciteer ik de HBO-raad met het uitvinden van dit wiel. Het moet een enorme klus zijn geweest.
Wel erg jammer van al die mensen die allang weet hadden van het nut van dit wiel, maar die in de afgelopen decennia vooral mochten rekenen op hoon en minachting.
Ben ik een zuurpruim? Inderdaad.
Hoeveel mensen hebben intussen gedesillusioneerd het onderwijs verlaten vanwege het aanhangen van dit nu herontdekte evangelie?
En Doekle
is buitengewoon trots op dit staaltje kennis-management.
Met dank aan jl
Kijk eens op de blog van jl en lees wat Doekle eerder beweerde over kennis. En dan zegt men dat Wouter Bos een draaikont is…
We moeten af van eerstegraads leraren die over vakkennis beschikken en op basis daarvan les geven
dank jl!
Veel dank voor deze link, heer 1989. Lieve help, als je dat allemaal leest dan blijkt dat die voorzitters van die 4 raden zich helemaal hebben bekeerd tot het Nieuwe Leren. Schokkend.
wim veen
Wim Veen lijkt me de meest uitgesproken voorstander van dat Nieuwe Leren. Enerzijds schijnt hij het kapitalisme te verfoeien, anderzijds baseert hij zijn gedachten over dat Nieuwe Leren helemaal op het leven en werken met internet.
Dat internet, dat vooral een vrucht van het kapitalisme is.
Het bedrijfsleven dat er voortdurend als non-argument wordt bijgesleept als men competentie-gericht onderwijs aan het verdedigen is.
Grote aantallen bekwame leerkrachten worden door de apostelen van het Nieuwe Leren voortdurend geschoffeerd.
Wim Veen: sociaal geograaf zonder ervaring als leraar
Ik heb het CV van van Veen wel eens gelezen, Hij is sociaal geograaf, maar heeft voor zover ik weet geen onderwijs bevoegdheid of ervaring.
Verder weet hij niets van hersenonderzoek af (hij is geen arts of psycholoog). Ik begijp werkelijk niet waar de man zijn kennis vandaan heeft gehaald, op grond avn welke kwalificaties hij ook maar iets zou kunnen zeggen over onderwijs.
Wat dat aangaat is hij de verpersoonlijking van het nieuwe leren: weet niks, maar heeft een enorme grote bek en meer kennissen dan kennis.
Hij lijkt overigens goed thuis in het kapitalisme: verdient vast meer dan ik -;)
Boek hem maar via de
Speakers Academy – Prijscategorie: €€ 2000-3500
Alle genoemde prijzen zijn indicatief en kunnen fluctueren, daar er een groot aantal variabelen is (duur van het optreden, importantie van de bijeenkomst, aantal gasten, voorbereidingstijd, reistijd etc.). Er wordt tevens een onderscheid gemaakt in sprekers die een voordracht houden (ca. 30-60 minuten), of zij die een dagdeel of een hele dag werken. Sommige sprekers vallen hierdoor in meerdere prijscategorieën. De laagste wordt dan aangegeven.