De PvdA wordt langzaam wakker van de klok

die luidt, nu nog zoeken naar de klepel. ’n Hardere lijn bij integratie, iets doen aan zwakke opvoeding en de school ’n dominantere rol laten spelen. Complimenten voor Dijsselbloem, wat mij betreft.
Ook zegt hij, dat ouders vaak al volledig de grip verloren hebben, als die “gastjes” tien jaar zijn. Mijn ervaringen zijn, dat dat dat dikwijls al veel eerder gebeurt. Ook valt het me op, dat zogeheten autochtone “gastjes” even vrolijk dezelfde problemen geven.
De klepel, beste PvdA, is te vinden bij het begin. Basisschool en eerder. Kinderen, autochtoon of allochtoon, hebben het recht op ’n goede kans. Dat wil zeggen, ’n plek waar ze thuishoren. Regulier onderwijs voor reguliere en speciaal voor speciale kinderen. Alles op ’n hoop (bezuiniging), is helaas de praktijk. De gevolgen daarvan worden nu duidelijk binnen het vervolgonderwijs.
Nu weet ik ’t weer: “De klok horen luiden, maar nog niet weten waar de klepel hangt”.

9 Reacties

  1. klepel
    Wie de klepel past, trekke hem aan :
    [1] diverse klepels >
    http://www.brielsklokkenluidersgilde.nl/spreekwoorden.htm
    [2]
    klepel onderwijs >> dank voor klank >
    http://www.klokkenspel.org/dynamic_frame.htm?http://www.klokkenspel.org/klok&klepel/klok&klepel.htm
    [3]
    helaas, klepel werkt niet ; doe een goed bod >
    http://www.yezzz.com/auctions/45700889.html?locale=nl
    [4]
    moet je kiezen >
    http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350030299379#ebayphotohosting
    [5]
    grote klokken zeggen bim-bam bim-bam,
    kleine klokken – – – – >
    nl.youtube.com/watch?v=zDyolfk_VZ4

    maarten

    • Dat was leuk.
      Ben ik wel wat jaloers op. Om zo iets moois te kunnen fabriceren op/via de computer. Jammer genoeg heb ik er te weinig tijd voor, vrees ik. Wat vindt iemand trouwens van ’t idee, om wsns af te schaffen en zo eens echt praktisch te beginnen, om het onderwijs te verbeteren…

  2. Stop met schieten op de PvdA
    Beste mensen die hierboven een bijdrage leveren. Ik vind het érg vervelend dat jullie je pijlen zo op één partij richten. Dat maakt op mij een hele nare indruk die bovendien erg onterecht is. Dezelfde vervelende actie zou je ook over CDA (regenten) en VVD (naspelen van de markt) kunnen houden.
    Er zijn veel onderwijsgevenden en ouders lid of stemmer op de PvdA. Als ze hier het cynische gezeur lezen zullen ze alleen maar denken dat ze hier kennelijk niet op hun plaats zijn.
    Dat begint zo langzamerhand zelfs voor mij persoonlijk te gelden. Ik stem geen PvdA, maar ben wel links. Neem een ander (mij) serieus en respecteer ze.

    • Pijlen en politiek
      Dag Hinke,
      Ik ben het toch niet helemaal met je verzoek eens. Natuurlijk is het hier de PvdA die bekritiseerd wordt, maar volgens mij geldt dat hier op ’t forum net zo hard voor de andere partijen. Was het niet Couzijn die onlangs D’66 op ’t gebied van onderwijs nog fileerde en werd over de VVD ook niet anders dan ‘gebakken lucht’ m.b.t. onderwijs geoordeeld? Eigenlijk worden alleen de bijdragen van Jasper van Dijk op dit forum positief ontvangen. Ik heb de afgelopen jaren níet links gestemd maar als het louter om onderwijs zou gaan, zou ik het nu wel weten. Da’s meteen mijn persoonlijke probleem als het gaat om stemmen op een politieke partij, maar dat is wat anders. Feit is echter dat de politiek wel degelijk verantwoordelijk is voor onderwijs en de politieke partijen daarop afgerekend (en dus op dit forum besproken) worden. Je kunt niet A-politiek over onderwijs debatteren. Partij- en maatschappijvisies hebben rechtstreeks te maken met visies op onderwijs. Denk b.v. alleen maar aan de middenscholen versus gymnasia, waar ’n duidelijke maatschappijvisie achter zit. Ook voor jou persoonlijk – het doorvoeren van het CGO op jouw ROC – word je door de politiek door de strot geduwd.

    • Pijlen richten op links
      Terecht en met aangeven van de juiste reden stel je dat dat het CDA en de VVD ook een pijlenregen verdienenen. Maar je kunt niet stellen dat de pijlen tegen de PvdA pijlen tegen links zijn. Op de SP die bijna net zo groot als de PvdA maar veel linkser is wordt vanuit de BON-site nooit geschoten.
      Seger Weehuizen

    • politieke kleuners inzake onderwijs
      ref : Hinke Douma – niet alleen de PvdA ; hierboven

      Kijk, dat lijkt redelijk : niet alleen die partij is schuld aan het onderwijs debakel. De ellende is kamerbreed verdeeld.

      Ik open een schiettent (nieuwe blog) voor alle partijen. Iedereen gelijke kansen. Kom & schiet, kamerbreed. Pas op, geen doden, het gaat om Onderwijs, niet om Defensie. Wat, defensie ? Oorlog !

    • Beetje overdreven, om mijn bijdrage
      te vergelijken met ’n gerichte pijl op de PvdA. Veel op gestemd en zelfs in het bezit van ’n (ex) PvdA raadslid broer, in Eindhoven. Integendeel juist. Ik juich het toe, dat binnen de PvdA stemmen opgaan, om (onderwijs) problemen aan te pakken. Hooguit hoop ik ze te kunnen helpen, door erop te wijzen, dat je die problemen het beste zo vroeg mogelijk kunt aanpakken. En dat bij autochtone kinderen (ook al vanaf ’n jaar of 4) dezelfde problemen ont/bestaan. Daarvoor propageer ik ’n goede begeleiding. Dus geen gedrags/cognitieve problemen op ’n reguliere basisschool. Die hebben behoefte aan specialistische (is duurdere) scholen. En recht daarop, lijkt mij. Daarom lijkt het me, dat het afschaffen van wsns, ’t eigenlijk enige praktische startpunt is van ’n daadwerkelijke poging tot onderwijsverbetering.
      Juffen beter leren rekenen, realistisch rekenen aanpassen/afschaffen, allemaal nodig en noodzakelijk. Maar eerst kinderen het recht garanderen op ’n juiste onderwijsomgeving. En dat is niet, ” ’n grote hoop”, waartussen de juf het maar mag/moet uitzoeken. Dat dat geld gaat kosten weet ik. Dat weinig mensen in de gaten hebben, welke ramp zich binnen het (grijs/zwarte) basisonderwijs aan het voltrekken is, vrees ik.

Reacties zijn gesloten.