Schoolleiders klagen over werkdruk en salaris

Schooldirecteuren vinden de werkdruk veel te hoog en hun salaris te laag. Dat heeft de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) vandaag laten weten.

Lees verder in de NRC van 12 oktober 2007.

3 Reacties

  1. ferme taal
    Dat is nog een ferme taal van die schoolleiders, zo moeten wij docenten er dus ook mee omgaan!

    Overigens betreft het kennelijk alleen basisschoolleiders. De rector van mijn school zit in schaal 16. Niet slecht toch? Daar mag je best een beetje werkdruk voor hebben lijkt me.

    De schoolleiders openden vandaag een website om actie te voeren: www.vooronsisdemaatvol.nl. De actie wordt gelanceerd in de maand dat minister Ronald Plasterk (Onderwijs) komt met een plan voor het lerarenbeleid.

  2. Kwaliteitszorgen
    “de kwaliteit van het primair onderwijs in Nederland is in gevaar als er niet snel wat gedaan wordt om de directeuren in staat te stellen echt te werken aan de kwaliteit van hun scholen”
    Als het back-office van directeuren en managers zich in het front-office van de klas gaat melden dan vliegt de kwaliteit omhoog. Zou dat hun bedoeling zijn?

    • kwaliteit onder druk door werkdruk?
      De kwaliteit van het hele onderwijs is al jaren in gevaar en dat niet alleen vanwege de werkdruk van schooleiders in het primair onderwijs.
      Ik denk, dat de werkdruk van schoolleiders ook groot is doordat ze niet voldoende op hun taak berekend zijn. Uiteindelijk zijn het gewoon voormalige onderwijzers toch?

Reacties zijn gesloten.