eindoordeel of niet?

Ik wilde een reactie posten n.a.v. het commentaar van WMS, die weer een reactie gaf op mijn vorige mail, maar mijn reactie was te lang volgens de site-spelregels, dus dan maar een nieuw blog-item……..

Beste WMS,

Ik ben weliswaar lid van een vakbond, maar die heeft dus ook niet gesignaleerd dat ik een “fout” gemaakt heb. Toen ik in merkte dat ze niet veel voor me deden, heb ik een jurist in de arm genomen. Deze heb ik zuiver voor de ontslagzaakaangenomen. Hij was inmiddels wel bekend met het dossier, maar ook hij heeft niet ingezien dat een rechter zo sterk de nadruk zou leggen op een brief die niet ontvangen/beantwoord was.

Inmiddels heeft mijn jurist het gerechterlijke oordeel ook gelezen, en is tot de conclusie gekomen dat …….het eindoordeel nog moet komen!!!! Hij is van mening dat volgens de rechter de strafkorting NIET mocht zijn opgelegd, maar dat hij doorgaat vanwege het niet beantwoorden van die brief. En verder moet de werkgever MIJN griffiekosten(141 echte euri) dus gaan betalen, omdat de rechter vindt dat de werkgever mij had moeten informeren waarom ik geen protest aangetekend heb.
Omdat er totaal geen verdere richtlijnen in de brief staan (wanneer en hoe de werkgever de griffiekosten aan mij zou moeten vergoeden), zegt mijn jurist dat dit dus nooit een eindoordeel kan zijn.

Wat de rechter bedoelt met het “vervolg” op de strafkorting is gissen. (de griffier gebeld en die weet het ook niet, ha ha!)
Na de 2 keer strafkorting volgde er namelijk wederom twee keer een hogere strafkorting. Ik heb hierbij dezelfde procedure gevolgd, dus protest aangetekend tegen het voornemen tot korting, en NIET meer bij de feitelijke korting (maar een rechtzaak begonnen).
Toen de brief op de deurmat viel met het voornemen tot ontslag, en later met de akte van ontslag, heb ik WEL beide keren protest aangetekend. Het ontslag is al een half jaar een feit, en er is in februari een hoorzitting van de werkgever geweest, waarbij mondeling gesteld is dat de uitslag over 6 weken zou zijn. Ik wacht dus nog steeds op die uitslag.
Verder staat in de ontslagakte “wegens ongeschiktheid als leerkracht”. HALLO, ik denk toch dat geen enkele rechter dat zomaar zonder onderzoek zou goedkeuren. EN de werkgever stuurde me daarna en brief waarin men de vrijheid genomen had me bij collega-besturen aan te melden omdat er misschien (zie eerder item)een functie kon zijn waar ik belangstelling voor zou kunnen hebben. Wat voor functie zou dat nou kunnen zijn, straatveger(met alle respect) misschien?
Bovendien ben ik nu als invaller werkzaam, en ik denk dat mijn beroep dan nog steeds leerkracht is…………..maar dat beroep mag ik dan dus in feite niet meer uitoefenen. Er zijn ook al werkgevers die me om die akte geweigerd hebben als invaller! Eentje zei zelfs dat ze me pas als invaller zouden inzetten wanneer de akte door de rechter positief gewijzigd zou worden, Nou, voor zo’n werkgever wil natuurlijk niemand werken, zelfs al is die akte gewijzigd, toch?
Ik MOET dat ontslag dus wel aanvechten.