Lector=baantje voor ex-politici

De functie ‘lector’ bij hogescholen lijkt vooral bedoeld om ex-politici aan een baantje te helpen. Nu is het Rob Oudkerk die bij de Haagse Hogeschool aan het ‘werk’ gaat. Daar is niet iedereen daar blij mee. Zie het artikel in de NRC.

6 Reacties

  1. “Moet toch kunnen”
    Het is tenslotte maar onderwijs; dat kan geen kwaad, zo’n “kanjer”

  2. Als ik er toe in staat was..
    ..dan zou ik alle studenten en medewerkers van de Haagse Hogeschool het artikel over prostitutie dat afgelopen zaterdag in de Volkskrant stond gratis toesturen. Iedereen die dit artikel gelezen heeft, weet nu mijn standpunt in deze kwestie.

  3. Maar waar anders?
    Laten we eerlijk wezen: deze Oudkerk zou toch altijd als een ranzige hete aardappel heen en weer geschoven worden? Alleen een malloot als die Breebaart kan roepen dat hij blij is met zo iemand.
    Oudkerk lijkt mij een symptoom van het probleem Breebaart.
    Zou er trouwens niet een onderhands ruilhandeltje in het spel zijn? Ik regel dit of dat voor jou (ik ken immers….) als jij mij een baantje bezorgt. Zoiets zou me niets verwonderen.

  4. Oudkerk…
    …kan géén bestuurder of leraar meer zijn.
    Hij heeft zijn respect verkwanseld.
    Hij kan eigenlijk nog maar één ding: wegwezen.

    • Kan best hoor.
      En er kan nog veel meer: een dikke man (ik weet zeker dat Oudkerks BMI boven het aanvaardbare ligt) die gaat vertellen dat je niet dik mag zijn. Typisch.

      Heb je als lector ook een bewijs van goed gedrag te overleggen? Krijgt Oudkerk een dergelijk bewijs? Zal wel, officieel heeft hij niets verkeerd gedaan, geloof ik.

      Nou ja, Oudkerk als lector, waarom niet? Hij heeft volgens mij geen expertise op het vakgebied (hij is huisarts). Dat is tegenwoordig een eerste vereiste: je onkunde moet redelijk zijn. Verder heeft hij nog niet voor de klas gestaan, en moet dus door een paar schaal negen collega’s worden bijgespijkerd. Dat is ook gebruikelijk in het onderwijs. De beste aanstelling voor degeen met de minste ervaring.

      Lijkt me dus redelijk dat Oudkerk de aanstelling krijgt, hij voldoet aan alle voorwaarden.

Reacties zijn gesloten.