11 Reacties

  1. Dat kunnen ze toch niet maken
    Het lijkt me stug dat ze dit nog terug kunnen draaien. Als de PvdA daarmee accoord gaat krijgen ze van mij zelfs niet eens meer het voordeel van de twijfel.

  2. Zou zomaar kunnen
    De PvdA zou hier met alle boter op het eigen hoofd zeker geen halszaak van willen maken. Marleen Barth (CNV) net op Radio 1, vond het ook absolute kul zo’n onderzoek, want de overheid was niet verantwoordelijk en er waren toch plaatsen waar het juist wel heel goed ging. En natuurlijk heeft het CDA alle belang bij het in stand houden van de macht van de besturen.

    Het zijn enkel spelletjes waar het om draait bij onze criminele boven ons gestelden. Nooit inhoudelijk een mening, maar werkelijk altijd enkel en alleen op macht.

    • Het failliet van de PvdA
      Ik sluit me aan bij Hinke Douma. Nu de poot terugtrekken betekent het failliet van de PvdA. Het getuigde in mijn ogen van moed juist als PvdA een onderzoek volmondig te steunen. Inslikken betekent een gifbeker leegdrinken die de SP met graagte vult. En ja, ik denk dat de verkiezingswinnaar SP hier een halszaak van zal maken (ook n.a.v. Verbrugge/Marijn./Knevel) en dat de PvdA dat vreest. Maar dat laatste terzijde: ik beschouw de PvdA, tot het tegendeel zich aantoont, als oprecht berouwvol (in een breed gedeelde schuld).

    • Zo’n Marleen Barth, daar
      Zo’n Marleen Barth, daar gaan toch je haren recht van overeind staan?
      _______________________________________________________
      “Modern onderwijs is georganiseerd geheugenverlies. Wie niets meer uit zijn hoofd leert, vernietigt het verleden.”

  3. Malie aan het malieveld
    Goed, mocht dit echt zo zijn. Dan pleit ik voor een totale staking van onderwijsnemend -en gevende lieden. Zowel student als docent gaan de boer op! Op weg naar het Malieveld.
    Dan zullen ze eens zien ‘hoe goed het gaat’.

    Historia vitae magistra

    • Weet iemand waarom de ChristenUnie ook tegen dat onderzoek is?
      Dat de SGP zo’n beetje de enige partij was die nog wel eens kritische vragen durfde te stellen bij de in te voeren onderwijsvernieuwingen, weet ik uit het boek van Prick, maar hoe zit het eigenlijk met de ChristenUnie? Die zijn tegen dit parlementaire onderzoek. Waarom? Ik weet eigenlijk niet hoe er in de ChristenUnie over het onderwijs gedacht wordt; iemand van jullie wel? Of willen ze dit gewoon wegdrukken omdat ze bang zijn dat anders de formatie in gevaar komt?

      Hoewel de PvdA allang mijn partij niet meer is, heb ik mevrouw Hamer (M.Hamer@tweedekamer.nl) wel even een kort steunbetuigingsmailtje gestuurd. Ook ik denk dat ze daar oprecht zijn, al waren er onder meer een SP verkiezingsoverwinning en een hoop BON-tromgeroffel in de media voor nodig om ze wakker te schudden. Zetels afpakken en lawaai maken wérkt, altijd. Ben benieuwd hoe e.e.a. ook voor CDA en CU gaat uitwerken in de volgende ronde: over vijf weken mogen we weer!

      • Zie Volkskrant artikel
        De beoogde coalitiepartners CDA en ChristenUnie kunnen zich niet in de plannen vinden. ‘We kunnen beter de problemen gaan oplossen, in plaats van terug te blikken’, vindt de ChristenUnie. CDA-Kamerlid De Vries: ‘Er is al zoveel onderzocht en geadviseerd. Een parlementair onderzoek is een zwaar middel. Ik zie geen toegevoegde waarde.’

        Uit Volkskrant

        • een oprechte vraag
          begrijpt iemand de ratio hier achter? Als we tenminste uitgaan van integere politici die werkelijk vinden dat mogelijke problemen opgelost moeten worden?
          Kan een weldenkend mens tot de eerlijke conclusie komen dat het geen goed idee is om in deze situatie de mogelijke fouten van het verleden te proberen te achterhalen?
          Is er een andere conclusie mogelijk of denkbaar dan de conclusie dat het ingenomen standpunt wordt bepaald op oneigenlijke gronden danwel op een verborgen agenda?

          • Nee, niet mogelijk
            …maar de motieven om dat ‘onderzoek’ te vragen zijn ook niet de motieven die u en ik er voor zouden hebben.
            Ik betwijfel dat die Hamer er ongerust over is dat het onderwijs naar de ratsmodee is; ik betwijfel ook dat ze zelfs maar een vermoeden heeft dat onderwijsvernieuwingen en het naar de ratsmodee gaan van dat onderwijs iets met elkaar te maken zouden kunnen hebben.
            Volgens mij vindt Hamer het zorgelijk voor het imago van de Kamerleden dat die eerst en bloc staan te applaudiseren bij een onderwijshervorming, waarna ze tien jaar later moeten toegeven dat het weer een mislukking is geweest.
            Dat imago vindt ze het probleem, niet dat geen hond hier meer kan schrijven of rekenen.

          • De ratio achter het parlementair onderzoek
            Misschien probeert de PvdA, wat de grootste gotspe is aangezien de ergste onderwijsvernielers uit deze partij komen, met de Statenverkiezingen in het vooruitzicht een statement te maken waarmee ziij hoopt het onderwijsveld te paaien. Hun traditioneel grote aanhang onder docenten is massaal naar de SP overgelopen.

Reacties zijn gesloten.