Geen afbeelding

Amarantis, Vestia en derivaten

30 maart 2012 LINUX 0

Op internet kwam ik een aantal twitter berichten tegen van ene my.opera.com/JacquelineXXX/blog/index.dml/tag/bonuscultuur%20banken%20en%20graaien%20Amarantis%20Vestia

In dit artikel wordt min of meer de stelling aangenomen dat Amarantis iets zou hebben gedaan met derivaten. Kan dat eigenlijk wel dat een onderwijsinstelling zich bezig houdt met beleggingen en derivaten?

Ik ben eens gaan kijken in het jaarverslag en kwam daar tegen op blz 42 het volgende:

Beleggen en belenen
Amarantis Onderwijsgroep heeft in het kader van beleggen en belenen het uitgangspunt dat
de Regeling Beleggen en belenen wordt gevolgd. Er zijn dan ook geen beleggingen en beleningen
die niet voldoen aan de regeling.

Geen afbeelding

Feb. 2012 Elsevier Neuroscience and Education Special Issue, freely available

29 maart 2012 kersje 0

Voor de liefhebbers: feedproxy.google.com/~r/ElsevierPsychologyNews/~3/eGxm1TTqQ3Q/S1

De titels van enkele artikelen:

An envisioned bridge: Schooling as a neurocognitive developmental institution (Baker, Salinas, Eslinger)

The timing of educational investment: A neuroscientific perspective (Howard-Jones, Washbrook, Meadows)

Neuronal effects following working memory training (Buschkuehl, Jaeggi, Jonides)

Practice effects in the developing brain: A pilot study (D.D. Jolles, Van Buchem, Rombouts, Crone)

en nog veel andere.

Geen afbeelding

Een VO-academie van de VO-raad?

29 maart 2012 lonesomejoe 0

De VO-raad ontwikkelt een ‘VO-academie’. Dit is een digitale vindplaats voor ‘hoogwaardig’ opleidingsaanbod, door diverse aanbieders. Het is ontstaan vanuit een behoefte bij schoolleiders (zie enquete bij toegevoegde link). Schoolleiders gaven aan soms door de bomen het bos niet te zien mbt opleidingen, trainingen, intervisiemogelijkheden. Er is behoefte aan een overzichtelijk geordend aanbod, liefst gegarandeerd van hoge kwaliteit. In april verschijnt de VO-academie in de vorm van een website met een overzicht van opleidingsaanbod en mogelijkheden voor ‘leren van elkaar’. De vraag is nu: hoe moet die site eruit zien, aan welke criteria moet het voldoen, maar ook, waar hebben de schoolleiders uiteindelijk behoefte aan?

Geen afbeelding

Gaat Amarantis falliet?

28 maart 2012 LINUX 0

Oh oh oh. Nou, daar gaat ie dan het 7 koppig monster. De draak. Het beest. Wat ik uit het verhaal begrijp is dat er half april 50 miljoen op tafel moet liggen bij de bank. Anders zou de ROC Amarantis failliet verklaard worden. 30.000 leerlingen, daar hebben we het over. En een heleboel leraren.

En als je hoort hoe het bestuur zich gedragen heeft. En waar was het toezicht. Hoe is dit mogelijk in een beschaafd land. Dit onbeschaafde gedrag. Wanneer komt de dag dat we met zijn allen de bestuurders en die verschrikkelijke kleilaag de straat op keilen. We weten allemaal wat er gebeurd? Niet dan?

VIDEO

Geen afbeelding

Bijna alle mbo-opleidingen ingekort naar drie jaar

28 maart 2012 mark79 0

Een bericht op de website van het ministerie van onderwijs: vrijwel alle MBO4 opleidingen worden ingekort van 4 naar 3 jaar. Redenering:

Ze kunnen zo eerder aan de slag of vlot doorstromen naar het hbo, terwijl ze in vergelijking met de huidige vierjarige opleidingen hetzelfde leren.

Tja….

Geen afbeelding

“Student leent voor flatscreens en reizen”

27 maart 2012 Marten Hoffmann 0

NCR Next heeft de bewering dat studenten geld zouden lenen om er flatscreens en reizen van te betalen gecheckt, zie DIT ARTIKEL. Er staan diverse reacties onder die uiteraard ingaan op het feitelijke onderwerp. Maar daarin staan ook de nodige opmerkingen van de studenten over de achteruitgang in onderwijskwaliteit. Voorbeeld:

Geen afbeelding

Bestaan ze niet?

27 maart 2012 redactie 0

Bestaan ze niet? Ouders die willen dat al de tijd dat hun kind op school verblijft volwaardig gebruikt wordt? Ouders die tegen de overheid zouden willen zeggen: Overheid, als het je te duur is om leerlingen 30 uur per week goed les te geven dan moet je ze minder uren laten komen. Overheid, je bent te dom om onderscheid te kunnen maken tussen leerplicht en verblijfplicht (op school). Liever 20 uur per week goed les dan 30 uur slecht tot matig. Het is niet mogelijk om in inhomogene klassen efficiënt les te geven, overheid.