Geen afbeelding

Homo emancipatie splitst het kabinet en weer doet Plasterk niets………….

30 juni 2009 Joao 13

De regering komt zeker niet voor het zomerreces met een reactie op het advies van de Raad van State over aanpassing van de ‘enkele feitconstructie’.

Daardoor blijft het onduidelijk hoe het kabinet in de toekomst wil omgaan met kwesties als het weren of ontslaan van homoseksuele leraren op orthodox-christelijke scholen.

Dat blijkt uit een brief die minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst aan de Kamer heeft geschreven, mede namens onderwijsminister Ronald Plasterk.

Geen afbeelding

Een ander behangetje

29 juni 2009 Bernard Wijntuin 0

Op de school waar ik werk worden we, zoals waarschijnlijk op heel veel scholen gebeurt, regelmatig bestookt met circulaires van de boven-ons-gestelden waarin nieuwe, door managementoplichters bedachte methodieken worden opgelegd of grootse onderwijsvisies worden ontvouwd. Zonder uitzondering dikke pakken papier die meteen naar de recycling kunnen. Toch is er nu ook bij de directie iets, zij het heel vaag, doorgedrongen van het feit dat de moedertaalbeheersing van onze leerlingen niet geheel vlekkeloos is.
Zowaar hebben we laatst wel 15 minuten in een vergadering zitten kletsen over dit probleem. Revolutionair, durf ik te stellen: zomaar 15 minuten in aanwezigheid van de schoolleiding mogen praten over inhoudelijke problemen!

Geen afbeelding

Veel goedkoper dan al die dure bureaus

27 juni 2009 redactie 0

die analyses maken van het Marokkanenprobleem is het om voor het bestrijden van overlast door Marokkaanse jongens in de stad gebruik te maken Van wat bekend is over de Marokkaanse psyche en van wat blijkt te werken. Dat beschrijft Sheila Kamerman in haar krantenartikel “Een rotjoch bestrijdt je met een netwerk” in de NRC van 27 juni j.l.. En Marokkaanse vader schaamt zich voor slecht gedrag van zijn familileden en dus ook van zijn zonen. Met schaamte zijn verbonden de begrippen “sociale controle” en “donner importance”. Het gevolg is dat Marokkaanse vaders, nadat hen daarom verzocht is, graag willen meewerken aan het voorkomen van wangedrag van hun zoon en zelfs van zoon’s vrienden. Voor dat laatste schakelt hij desnoods de vaders van die vrienden in.

Geen afbeelding

Open School

26 juni 2009 geschiedenisleraar 30

’t Is al vaker besproken op dit forum, en zojuist een bericht in het NOS-journaal: de opening van een “Open School” die ook in de zomervakantie open is en waarbij de ouders zelf kunnen bepalen wanneer ze vakantie opnemen.
Zie bijvoorbeeld dit bericht bij NOS Jeugdjournaal:
www.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2009/6/26/basisschoolaltijdopen.html

en de tekst van NOS nieuws:
In Ede komt een basisschool die het hele jaar open is. Het initiatief is een tegemoetkoming aan werkende ouders, die nu in de schoolvakanties vaak moeite hebben om oppas te regelen.

Geen afbeelding

Examen Na. in het VWO NG-profiel

25 juni 2009 Bernard Wijntuin 1

In mijn reeks inventarisaties van H/V examens heb ik weer een nieuwe loot aan de stam: het 2e tijdvak VWO natuurkunde 1.
We kunnen 76 punten halen in 24 vragen.
Van die 76 punten hebben er weer 19 rechtstreeks betrekking op stof uit de 2e en 3e klas, of zijn van een vergelijkbaar niveau (leg uit waarom je met Röntgenstraling een skelet zichtbaar kan maken, strikt genomen geen onderbouwstof, maar het principe is simpel genoeg om het in de brugklas te vertellen en te overhoren). Voor een kwart van de punten hoef je dus niet drie jaar in de bovenbouw te zitten.

Geen afbeelding

In het jaar onzes Heere 2025

25 juni 2009 jeronimoon 2

In het jaar onzes Heere 2025

De opgaande zon knipoogde naar mijn ietwat houten kop. Het feestje van gisteravond heeft zijn alcoholsporen nagelaten. Langzaam schuifel ik mijn oude lijf naar mijn vertrouwde stoel, in het schaduwplekje van de serre. Het was me het gisteravondje wel. Op het feestje met mijn twee kinderen, met ieder hun wederhelft, en mijn lieve schatjes van kleinkinderen hebben we tot laat in de nacht de op de toekomst getoost. Ik prijs me gelukkig, mijn twee kleinkinderen komen toch nog goed terecht, met dank aan de minister van onderwijs in het eerste kabinet Pechtold. Excellentie Doekle Terpstra was dan wel niet van dezelfde partij als de eerste minister, maar zijn ‘mastodont wet’ opgesteld tijdens de verschrikkelijke economische crisis van 2010-2015 en die door tweede en eerste kamer met een overdonderende meerderheid is goedgekeurd in 2014, werpt nu voor mijn kleinkinderen zijn vruchten af.