Geen bericht
Ik heb slechts een kort bericht: uiterlijk vandaag, 31 oktober, zou ik de uitslag krijgen van de rechtszaak, hetgeen besloten was op de laatste zitting.
Ik heb niets ontvangen. Zelfs het rechtssysteem komt dus zijn beloften niet na.
Ik heb slechts een kort bericht: uiterlijk vandaag, 31 oktober, zou ik de uitslag krijgen van de rechtszaak, hetgeen besloten was op de laatste zitting.
Ik heb niets ontvangen. Zelfs het rechtssysteem komt dus zijn beloften niet na.
als iedereen zich eindelijk maar eens zou aanpassen. Een overdonderend bewijs is te verkrijgen op het weblog van Wilfred Rubens. Je kunt daar doorlinken naar het onderzoek.
wilfredrubens.typepad.com/wilfred_rubens_weblog/2008/10/sociaal-constructivistisch-leren-werkt.html
Onlangs berichtte ik jullie dat ik overwoog om naast mijn vaste deeltijdbaan een aantal uren als invaller te gaan freelancen, tegen een hoger uurtarief. De klus die ik op het oog had, is afgeketst op onoverkomelijke roosterproblemen, maar inmiddels ben ik wel een hoop wijzer geworden. Hieronder mijn bevindingen, voor wat het waard is.
Hoe zit het met die VAR?
Ik heb met belangstelling naar SS zitten luisteren op BNR- radio en ben daar toch weer van geschrokken. SS presenteert zich als de kapitein van het voortgezet onderwijs maar tevens geeft hij ook duidelijk aan dat hij het ook niet meer weet. Telkens als het spannend wordt legt hij de verantwoordelijkheid neer bij de schoolleiders, die moeten met de lokale situatie aan de gang. Hij blijft maar spreken over de verbinding met de samenleving maar wil dan weer niet dat het onderwijs doorgelicht wordt op de wijze waarop de gezondheidszorg doorgelicht is.
“Managers zijn als pisvlekken: je ziet ze niet, maar ze zitten overal en zijn moeilijk weg te krijgen.”
Aldus Sjaak Bral in het AD van 30-10-2008.
😉
Dinsdag een ingezonden brief (Mark Peletier en Gerard Verhoef) in NRC als reactie op het opiniestuk van 18 hoogleraren een dag eerder dat het goed gaat met het rekenonderwijs. Verder een uur aandacht op radio Noord Holland voor het slechte rekenonderwijs. O.a een discussie tussen Jan van Maanen van het Freudenthal Instituut en Gerard Verhoef van de stichting Goed Rekenonderwijs en van BON.
In Elseviers weekblad van 11 oktober 2008 staat een stuk met bovenstaande titel.
De conclusie luidt: “Ambitieuze ouders en leerkrachten zouden kinderen niet moeten bejubelen en inprenten dat ze zo slim zijn, maar juist moeten benadrukken dat ze ijverig dienen te zijn, zich niet moeten laten kisten en doorzettingsvermogen moeten hebben. Want uiteindelijk gaan ze daar beter van presteren”.
Dit lijkt wel een pleidooi voor de terugkeer van rapportcijfers voor ijver en vlijt.
Vandaag had ik een gesprek met twee leden van de projectgroep registratie van SBL, Ad Frik en Pieter Vroegop. Ik had dat als nieuwbakken lid van de ‘stuurgroep registratie’ van SBL, die onlangs van samenstelling was gewijzigd. Een kennismakingsgesprek, eigenlijk.
Op mijn bureau lag vanmiddag tussen een enorme berg nog af te handelen werk een nieuw stukje leesvoer. Het betrof hier een aantal blaadjes met tips over hoe om te gaan met autistische leerlingen. Op het eerste blad viel direct een onderstreepte regel in het oog: de docent moet zich aan de leerling aanpassen. Nu krijg ik de indruk dat ik mij al dertig jaar lang aan de leerling aanpas, en dat van enige aanpassing andersom steeds minder sprake is, maar blijkbaar kan er nog een schepje bovenop.
Na de verpleegkundigen moeten nu volgens de NRC ook artsen op rekenles.
Daar staat o.a.:
Per jaar vallen in ziekenhuizen tientallen doden na rekenfouten, blijkt uit onderzoek uit 2006.
Dank u wel onderwijsvernieuwlers.
Copyright & kopiëren; 2024|WordPress thema door MH Themes