Atlas van het onderwijs (gratis)
Tegen verzendkosten (€2,95) te bestellen bij Noordhoff uitgevers: de atlas van het onderwijs
Ter gelegenheid van hun 75 jarig bestaan.
Tegen verzendkosten (€2,95) te bestellen bij Noordhoff uitgevers: de atlas van het onderwijs
Ter gelegenheid van hun 75 jarig bestaan.
Op deze website staan verschillende interviews door Jan Marijnissen tijdens de Manifestatie van afgelopen woensdag. Een ervan is met Ad Verbrugge.
www.janmarijnissen.nl/2008/03/27/gesprekken-over-het-onderwijs/
Hierbij onze vragen aan staatssecretaris Van Bijsterveldt over het uitstekende artikel van Harm Beertema in NRC van afgelopen vrijdag. Het antwoord moet binnen drie weken binnen zijn.
Vragen van de leden De Rooij en Jasper van Dijk (SP) aan de staatssecretaris van OCW over het competentieleren in het MBO.
1 Wat is uw oordeel over het bericht “Op het mbo gaat onderwijschaos gewoon door”? (1)
Hester Macrander vindt weer eens iets over het onderwijs. Nu is het weer jongerenmishandeling. In onderstaand stuk in De Gelderlander roept ze de lezers uiteraard op om ‘YouTube te checken’ naar drie filmpjes Kennelijk is dat in haar vak (Nederlands) tegenwoordig correct taalgebruik. “Echt goed” vindt ze die filmpjes, maar waarom staat er niet bij. Het zijn wat sfeerfilmpjes met de bekende drogargumenten over digitaal lerende kinderen.
————————————
De Gelderlander 28 maart 2008
Met het vmbo gaat het goed, stelt het rapport van de commissie Dijsselbloem.
Holocaust stof voor wiskundelessen.
Het contextgerichte onderwijs ver voorbij… Verbijsterend en wansmakelijk, wat mij betreft.
“Aan de historische kennis van de Nederlandse burger schort het nodige. Voor een test, gebaseerd op de historische canon voor het basisonderwijs, scoorden zij gemiddeld een 5,2. Zo wist maar 54 procent van de ondervraagden welke eeuw bekend staat als de Gouden Eeuw. Slechts 17 procent wist dat Nederland pas in de 19de eeuw een koninkrijk werd.
Dit blijkt uit de Geschiedenismonitor van de Volkskrant, het Historisch Nieuwsblad en Andere Tijden.”
Noodklok luidt voor MBO
In de luwte van de Dijsselbloem-storm, verstoken van licht en geluid, schuw voor elke bemoeienis timmert het Middelbaar Beroeps Onderwijs verder aan de “nieuwe leren” weg. Wars van alle waarschuwingsborden “pas op: doodlopende weg” sturen de ROC bestuurderen het onderwijsvehikel naar de rand van de afgrond.
Deze week oreerde de nieuwe voorzitter van de MBO-raad zijn onnozelheden de ether in. “Een MBO-er hoeft geen diploma, immers zonder diploma heeft de deelnemer bijna onmiddellijk nadat hij de school verlaat een arbeidsplaats”. Hij is er nog trots op ook.
Mijn buurman en ik hebben iets gemeen: we werken beiden in het onderwijs. Verder zijn we nogal verschillend: ik ben leraar, hij ondernemer.
Dit jaar hebben meer ouders dan ooit moeten vaststellen dat zij hun kind niet naar de school van hun of zijn/haar keuze konden sturen. Dat betekende vaak ook dat hun kind de toegang ontzegd werd tot onderwijs dat op het gebied van curriculum, diepgang, ambiance, onderwijsmethode of waardepatroon gewenst werd.
BON is geen vereniging van leraren maar staat open voor iedereen die achter haar doelstellingen staat. BON is ook een zeer succesvolle vereniging in die zin dat haar ideeën in de maatschappij gehoor vinden en beslissers in de wereld van het onderwijs haar niet meer kunnen negeren.
Copyright & kopiëren; 2024|WordPress thema door MH Themes